Receptie: de dooddoener of fijne borrel ter ere van je trouwen?

Veronique van Raamsdonk • okt. 24, 2019

De receptie: de dooddoener of fijne borrel ter ere van je trouwen?

Van oudsher is het een typisch Nederlandse traditie om een receptie te houden tijdens je trouwen. Veelal voor de gasten die je destijds bij de kerkelijke dienst had uitgenodigd om ze nog van een hapje en drankje te voorzien daarna. Sinds de kerkelijke ceremonies steeds minder in trek zijn zie je dat automatisch ook gebeuren met de receptie. En het is natuurlijk ook zo dat er een stigma heerst op het woord “receptie” als op de invulling daarvan. Het voelt soms als een klein moment op de dag, in het programma gepropt, zodat je een glas bubbels in je hand het cadeautje kan afgeven en daarna vooral weer te gaan. En dát gevoel wil je natuurlijk juist niet aan je gasten meegeven. 

Hoe dan wél? 
Laten we eerst beginnen met de reden waarom je een receptie zou organiseren op je trouwdag. Voor sommige bruidsparen met bijvoorbeeld grote families is het DE manier om de spreekwoordelijke tante Betty’s uit te nodigen voor een fijn moment met elkaar op jullie trouwdag. Maar ook bruidsparen met een zakelijk netwerk, ondernemers of CEO’s hebben soms de “verplichting” om op deze trouwdag ook te denken aan de zakelijke relaties. Een receptie is wat dat betreft de ideale oplossing, zodat je toch nog los kan gaan tijdens de feestavond zonder dat je deze zakelijke relaties een heel andere kant van jezelf laat zien.  
De naam; receptie of trouwborrel? 
Als je alvast begint met de naam te veranderen van receptie in trouwborrel krijgt de ontvanger van de uitnodiging al een heel ander beeld. Borrel = gezellig! De insteek blijft in principe hetzelfde, maar je zet de toon al gelijk een stukje informeler bij het lezen van de uitnodiging. Ook het tijdstip kan hierin een rol spelen, een borrel is veel meer geschikt op een tijdstip na de ceremonie, en misschien zelfs na een intiem toost & taart moment met je daggasten tussen bijvoorbeeld 16.00 uur en 18.00 uur. Dit is anders een moment waarop je met je daggasten een borrel drinkt, of nog een extra fotoshoot houdt. Door duidelijk vooraf aan je trouwborrelgasten de begin- en eindtijd te communiceren zal ook niemand het vervelend vinden als jullie met de daggasten vervolgens om 18.00 uur aan tafel gaan voor het diner. 

De invulling van een trouwborrel: 
Zeker als je kiest voor een trouwborrel wat later op de middag, is het wel goed om deze gasten te voorzien van lekkere hapjes en drankjes. Een feestelijk welkomstdrankje zet alvast een goede toon! Wellicht zijn ze nog aan het wachten totdat ze jullie kunnen feliciteren. Dan is het fijn dat ze alvast meteen welkom geheten zijn met een glaasje Cava of flesje Corona. Een trouwborrel is vaak een kort moment. Om deze reden adviseren wij om te zorgen voor een leuke tafelgarnituur op de tafels. Dat hoeft echt niet meer het ouderwetse blokje kaas en worst te zijn. Denk bijvoorbeeld aan Italiaanse kruidenplantjes in een terracotta potje, waarin we prikkers steken met artisjok & gerookte kip, of zoete olijven & parmaham. Deze kleden de (sta)tafels meteen leuk aan en zorgen voor een lekker hapje als je staat te borrelen. Daarbij is het ook handig om rekening te houden met het tijdstip, tussen 16.00 uur en 18.00 uur eten je gasten toch nét wat meer dan midden op de dag. Een tumblerglas gevuld met gazpacho en bleekselderij stengel uitdelen of een schaal gevuld met heerlijke warme yakitori spiesjes en mini quiches zorgen toch voor net wat meer vulling en gaan de gasten niet met honger weer terug de auto in. 

Persoonlijke touch!
Het is daarbij ook leuk om, net zoals bij je feestavond, nog te zorgen voor bedankjes voor de trouwborrel gasten. Zet bijvoorbeeld een snoeptafel klaar met glazen potten snoep en kraftzakjes om wat snoepjes te scheppen voor de terug reis. Of bijvoorbeeld een photobooth van www.fotohokje.nl  om ze een herinnering aan jullie trouwborrel mee te geven! Je kan dit net zo persoonlijk maken als jullie willen en juist dát is iets wat de gasten zich zullen herinneren. De bekende uitspraak dat je niet onthoudt wat er precies gezegd is, maar wel onthoudt wat voor gevoel je kreeg, is precies wat we hiermee bedoelen. Vanaf het moment dat je de gasten uitnodigt wil je ze een gevoel geven dat ze welkom zijn en dat je ze graag wil zien. Als je dat gevoel kan meegeven op jullie trouwdag, zal je merken hoe groot de waardering is naderhand! 

door Véronique van Raamsdonk 16 feb., 2021
“Wie zaait zal oogsten” Uitdrukking – ‘Wie ergens veel tijd in steekt mag een beloning verwachten” 16 februari 2021 De lockdown duurt al een tijdje voort en voor ondernemers is stilzitten überhaupt al een uitdaging.. laat staan voor horecaondernemers welke vandaag de vijfde maand van een lockdown tegemoet gaan. V I J F D E M A A N D lieve mensen. De verwarming uit.. Drankkoelingen uit.. Stretcht-tent voor ons wintertuin plan is weer afgebouwd.. Alles is alweer een keer geschilderd, geschrobd, gerepareerd en vervangen. Je team blijven motiveren terwijl voor ons als ondernemers ook geen enkel perspectief in beeld is. Wachten.. Coronadashboard checken.. Plannen maken.. En deze vervolgens weer de ijskast in. En altijd blijven lachen bij de lieve vragen naar hoe het bij ons gaat. Nou. Zo dus! Maar toch, onze liefde voor de Kasteelhoeve Geldrop, haar gasten en bruidsparen is te groot. We blijven plannen maken, stappen maken om verder te komen. Steeds beter, steeds beetje sneller en vooral creatiever. We hebben nog zoveel leuke plannen voor deze prachtige plek! Schouders eronder en weer een nieuwe dag tegemoet. En daarom, wie zaait zal oogsten. Het is misschien niet logisch om in tijden van een pandemie en crisis je team uit te breiden maar toch zijn wij in december gestart met Anneke, onze nieuwe chef. Waar we apetrots op zijn! Wat een stap verder en brengt ons weer meer mogelijkheden. En daar mag nu Linde bij aansluiten. Deze doorgewinterde salesmanager met een horeca achtergrond sluit bij Yvonne en mij aan. Samen met Linde gaan we met veel liefde alle bruiloften en events organiseren op Landgoed kasteel Geldrop. Ook als de coronamaatregelen de komende periode nog van kracht is! Is dat nou handig in deze onzekerheid? Misschien niet. Is het de juiste keuze? Zeker wel. Wie nu zaait zal dan oogsten! Een oogsten gaan we zeker, mogen we jullie dan ook weer begroeten voor de Kasteelhoeve 2.0? Veel liefs en liefde, Véronique
door Véronique van Raamsdonk 28 aug., 2020
1: De liefde vieren tijdens de Ceremonie Stoelen op anderhalve meter afstand lijkt heel veel maar als je kijkt naar deze prachtige beelden zie je hoe - door de styling te herhalen - een prachtig geheel kan creëren. Daarbij merken we de afgelopen maanden dat er steeds meer aandacht voor de ceremonie komt, met elkaar de liefde vieren blijft een van de mooiste dingen van het leven! Persoonlijke geloftes, mooie aankleding, extra aandacht voor muziek & het delen van jullie verhaal maken de ceremonie tot een prachtig geheel. 2: Feliciteren op anderhalve meter Dit blijft natuurlijk een lastig vraag stuk, we snappen het helemaal meneer Grapperhaus! Maar laat je helpen door onze professionals uit de weddingbranche, we hebben echt hele leuke ideeën hiervoor. Wat in ieder geval heel belangrijk en fijn is: duidelijkheid. De ceremonie wordt afgesloten door de babs waarin verwerkt gaat worden wat de volgende stap is voor je gasten. Wij adviseren hierin, bruidspaar gaat eerst, samen nog even nagenieten een stukje verder op of bijvoorbeeld foto’s maken. De gasten zijn verzocht alvast naar de borrelplek te lopen, we voorzien iedereen van een glas bubbels, mimosa of een flesje Corona ( met een knipoog, kan best 😉 ) en 5 minuten later arriveert het bruidspaar: CHEERS! Het eerste felicitatie moment is geweest. Een mooie cadeautafel en een gastenboek met veel ruimte voor persoonlijke notities helpen natuurlijk ook!
door Véronique van Raamsdonk 17 jan., 2020
8 tips voor een succesvolle vergadering Een lange vergadering voor de boeg is niet waar iedereen zin in heeft. Nouja eigenlijk… Waar niemand zin in heeft. En als jij de eer hebt gekregen om deze te gaan plannen, denk dan eens aan deze tips! 1) Locatie is KEY Verandermanagement? Een frisse blik of inspiratie nodig voor je meeting? Zoek een inspirerende locatie, ver weg van de kantoorgebouwen. Een groene oase zorgt letterlijk voor “lucht” voor jou en je collega’s. Bij een lange vergadering is het maar wat prettig om even buiten de deur te zijn zodat je echt “out of the box” kan vergaderen. Ook een bijzondere vergaderlocatie zoals een oude kerk of industriële hal kunnen zorgen voor nieuwe inzichten en inspiratie voor het onderwerp van de vergadering! 2) Food for thought Het is al lang geen nieuws meer dat het juiste eten zorgt voor de juiste energie. Zoek voor een vergaderruimte waarbij je ook nog eens tijdig voorzien wordt van frisse breakhapjes zoals yoghurt met granola en fruit of crudité van groenten. En waarbij de lunch even in een andere ruimte geserveerd wordt welke je net zo aanspreekt. Even uit de vergaderruimte voor een energieke lunch doet de mens goed! 3) Goede faciliteiten Het spreekt natuurlijk voor zich dat een fijne vergaderruimte voldoet aan een goede WIFI verbinding en vergaderfaciliteiten voorziet zoals een spreekgestoelte met microfoon, tv scherm of beamer met scherm & wat minimaal net zo belangrijk is; goede koffie! 4) Combineer Hoe leuk is het om een vergadering te combineren met een leuke activiteit? Dan kun je natuurlijk iets gezelligs gaan doen zoals midget golven of een kano tochtje. Maar hoe leuk is om een activiteit samen te doen waarbij je je samen met je collega’s inzet voor een goed doel? Op Landgoed Kasteel Geldrop hebben we een vergaderarrangement waarbij we de combinatie maken met vergaderen, heerlijk lunchen en daarna als teambuilding de handen uit de mouwen! Samen de varkens in de wei zetten, de tuin onderhouden of bijvoorbeeld kleine reparaties in het Kasteel verzorgen. Een goed gevoel na afloop gegarandeerd! 5) Vergaderen in de buitenlucht Steeds meer locaties bieden de mogelijkheid om in de buitenlucht te vergaderen. Of juist door de lunch in een picknick mand in te pakken en de weide wereld in te trekken. Oke iets minder ver mag ook, maar kleedjes mee en gaan! 6) TEAM UP! Bij vergaderen op een externe locatie ben je letterlijk in een andere sfeer en deze nieuwe setting kan ook zorgen voor nieuwe ontwikkelingen in je team. Haal groepjes eens uit elkaar, laat de verschillende afdelingen samen werken of daag ze uit met een leuk spel. 7) Halve dagen vergaderen De trendnamen en kantoor termen zoals “agile werken” of “scrummen” hoor je steeds vaker maar uiteindelijk komt het er op neer dat blijkbaar een paar uur vergaderen soms effectiever is dan een hele dag. Je trekt korte sprintjes met elkaar om tot een effectieve uitslag te komen. Of juist op een ander moment zoals in de avond. Op Landgoed Kasteel Geldrop heb je een all inclusive vergaderarrangement voor een halve dag of avond vanaf € 31,00 per persoon excl. btw. 8) All inclusive vergaderen En daarbij komen we de op de laatste trend, all inclusive vergaderen! Altijd een gastvrij ontvangst met koffie/thee en lekkers. Een uitgebreide lunch. Maar ook locatiekosten of technische wensen zijn voorzien. Een compleet pakket voor vergaderen zonder zorgen!
door Véronique van Raamsdonk 16 aug., 2019
Elk jaar is het weer zo ver… tijd voor een feestje! Je liefsten om je heen, cadeautjes ontvangen en heel even in het middelpunt staan is soms best fijn. Maar moet dat elke keer weer thuis, een hoop gedoe met kaasblokjes & stoelen in een kringetje? Bij elke leeftijd past natuurlijk weer wat anders maar 80% van de feestjes ziet er toch hetzelfde uit. Hierbij 7 leuke tips om het dit jaar eens even helemaal anders aan te pakken! 1 ) Iedereen oude kleren aan en handen uit de mouwen, we gaan een middagje vrijwilligerswerk doen bij een leuke instelling of non profit bedrijf. Niks onderbouwt een vriendschap meer dan samen poep te scheppen bij de kinderboerderij toch? Steeds meer instellingen en non profit organisaties zitten te springen om helpende handen. En je langdurig verbinden is natuurlijk mooi, maar er zijn vaak ook heel veel kleinere klussen die in een middag geklaard kunnen zijn. Hoe leuk is het om met je naasten aan de slag te gaan voor een ander om vervolgens die welverdiende taart tezamen op te eten? Helemaal duurzaam ook nog eens. 2 ) Nodig alleen de allerleukste vrouwen uit om je heen ( denk aan je vriendinnen, zussen, (schoon)moeder, tantes & de buurvrouw ) voor een heerlijk uitgebreide high tea op een leuke locatie. Het voordeel is dat je zelf kan genieten van een ontspannen verzorgde middag en daardoor ook écht met iedereen kan bijpraten! 3 ) Picknicken in een leuke appelboomgaard. Oké, hiervoor is een beetje goed weer en tevens een plan B wel handig, maar hoe leuk is het om iedereen uit te nodigen voor een picknick? Kleden op de grond, iedereen neemt wat mee en het wordt een gezellige en informele middag. Geen zin in geregel en gedoe? Er zijn heel veel horeca zaken die dit met liefde voor je uithanden nemen. Helemaal luxe, kom je aan en mag je de goed gevulde picknickmanden en kleden ophalen zodat het feest kan beginnen (heb je meteen ook je plan B geregeld voor als de weergoden je minder gezind zijn). 4 ) BINGO - ook leuk voor de nog niet 65-plussers! Een avondje bingo onder het genot van een hapje en een drankje zorgt al bij het ontvangen van de uitnodigen voor een glimlach. Bingo? Ja bingo! Er worden heuse bingoavonden georganiseerd bij avondclubs of restaurants voor het jongere publiek. Of…. Liever mensen kijken tussen de diehards bingo clubs? Vergeet dan vooral niet je chihuahua mee te nemen, liefst met getoupeerd haar. ;) 5 ) Ga een nachtje weg naar een leuke stad met een goede vriend of vriendin. Even samen eruit, lekker winkelen & eten is een heerlijke manier om je verjaardag te vieren. 6 ) Ontbijten en brunchen is HIP! En waarom? Je komt aan, mag aanschuiven aan een lange tafel of rijkelijk buffet gevuld met heerlijks, bijpraten én weer gaan na anderhalf uur is helemaal prima. En champagne? Champagne mag altijd bij een goed ontbijt! 7 ) Reserveer een workshop voor een leuke en interessante middag met je liefste vrienden en familie. Bijvoorbeeld een workshop naakt schilderen kan zorgen voor een onvergetelijke verjaardag, maar misschien niet zo geschikt om je moeder mee naar toe te nemen. Een kookworkshop om met z’n allen een Italiaans sharing dinner te bereiden én natuurlijk vervolgens met zijn allen op eten is al een feestje an sich! Kortom, pak het dit jaar eens helemaal anders aan en zorg voor mooie momenten met elkaar!
door Véronique van Raamsdonk 08 aug., 2019
Inleiding Dit prachtige vak beoefen ik al bijna 16 jaar. Dit is even slikken. Maar na het even dubbel gecheckt te hebben. Het is echt al bijna 16 jaar. Voor Hutten Catering heb ik met veel liefde in de partycatering gewerkt. Van de opening van een windmolen- midden in een weiland -zonder stroom of water. Tot aan chique diners met de toenmalige president, meneer Balkenende. Ohja. Detail, ik vroeg aan meneer Balkenende of zijn vrouw ook een glaasje Sauvignon wenste? Bleek het zijn secretaresse te zijn. Waar hij zelf gelukkig smakelijk om kon lachen. En ik met een rood hoofd snel achter de schermen verdween.. In ieder geval, ontzettend veel gezien, geleerd, gelachen en mijn neus gestoten. De bruiloften vond ik toch wel het meest interessant. Destijds niet eens vanwege het romantische beeld of de mooie trouwjurk, maar ik was gefascineerd door de keuzes die bruidsparen maakten voor zichzelf. Of voor hun gasten. Zo heb ik wel meer dan eens een bruidstaart aan mogen snijden, welke zogenaamd besteld was voor 50 gasten maar ik bij het 30ste bordje taart maar steeds kleinere puntjes moest gaan snijden om iedereen nog van een stukje te kunnen voorzien. Hmm.. dat zou ik toch echt anders adviseren! Of wanneer je wel 120 gasten uitnodigt maar niet meer dan 80 hapjes wil laten serveren. Ook zo’n ramp voor de bediening. Na een jaar of 7 mocht ik het dan mijn eigenwijsheid bewijzen door het runnen van een partycateringlocatie; Landgoed Kasteel Geldrop. Destijds een “lastigere” locatie gezien het een kleinere locatie is waar veel aandacht voor nodig was. De omzetten liepen terug en toen de crisis kwam was het natuurlijk helemaal moeilijk. En na lang genoeg tegen alles aangeschopt te hebben en kleine succesjes te hebben geboekt stelden zij de vraag (of misschien meer de voorwaarde?) dan ga het maar lekker zelf uitzoeken! En zo geschiedde. Inmiddels bijna 6 jaar ondernemer van de allermooiste locatie van Nederland. Waar we elke dag met hart en ziel werken aan de mooiste trouwdagen maar ook zakelijke events of juist een bijzonder afscheid van een dierbare. We doen het allemaal. En we doen het vooral allemaal met evenveel plezier en liefde voor dit prachtige vak. Maar door al die jaren heen.. Hebben we natuurlijk best wat meegemaakt. Best wat opmerkelijke zaken voorbij zien komen. Maar hebben we ook samen tranen weggepinkt bij het horen van prachtige weddingvows of de speeches tijdens een diner. Het is zo leuk en zo persoonlijk! En in deze “weddinggossip” neem ik jullie hierin een stukje mee. Natuuuuuuurlijk geheel anoniem en ik hoop ten zeerste dat het verder ook een beetje geheim blijft. Ofja. In ieder geval, een beetje tussen ons blijft. Pinkie promise? Disclaimer: alle blogs zijn natuurlijk gebaseerd op fictie. 1) Wedding gossip // de familie vlag Nogal nors. Zo’n ferme vrouw, kokette rok wel. Met een leesbrilletje kijkt ze me aan. Priemende ogen achter twee smalle glaasjes. Soms heb ik gewoon meer werk aan de moeder van de bruid dan aan het bruidspaar zelf. Ik zucht nog eens. Pas mijn houding aan. Probeer natuurlijk met priemende ogen terug te kijken. Geen succes aan haar gezicht te zien. “Dus” zegt ze. “Jullie denken toch zeker niet dat IK die vlag zelf op ga hangen?!” Het is echt bijzonder hoe andere mensen hun eigen problemen mijn probleem proberen te maken. “Nou mevrouw, ik weet niet eens waar die vlaggenstok zit. Dus als u daar een vlag wil hangen, mag u dat zeker doen.” Nog een zucht. Niet het goede antwoord gok ik. Het ging al weken over een familievlag die moest komen te hangen aan de zuidkant van het Kasteel. Ik wist eigenlijk niet eens wat de zuidkant was, maar goed. Er moest en zou een vlag komen. Na eindeloos overleg mocht de vlag gehangen worden. Via de zolder van Kasteel Geldrop en dan 3 x rechts en 1 x links was er een kamertje te bereiken waar die vlag opgehangen kon worden. Ik en mijn collega er naar toe. Nog een zucht natuurlijk, was weer eens 30 graden en een zolder in het Kasteel is nogal warm. En nogal eng ook. Openen het raam, vlaggenstokhouder gevonden. Vlag eraan geknoopt en omhoog hijsen. SHIT! Halverwege de stok hangt ie, de familievlag. Geen beweging meer in te krijgen. Niet meer omhoog, maar ook niet meer omlaag. Snel naar beneden want de moeder van de bruid kwam er aan geparadeerd in een fluwelen mantelpakje met de namen van het bruidspaar op de rug gegrafeerd. Zij zag het eerder dan wij. En de ceremonie ging al bijna beginnen. De vlag hing half stok. En wij wisten; dit is nu niet op te lossen. De gehele ceremonie heeft de moeder van de bruid, met een waar mogelijk, nog zuurder gezicht naar de familievlag gekeken die half stok hing. Maar wel tegenover een dolverliefd bruidspaar met alleen maar oog voor elkaar.
door Véronique van Raamsdonk 31 jul., 2019
1) Dan kun je…Incasseren als een pro! “Hoezo is er geen tafeltje meer in de zon met een parasol voor ons beschikbaar?!” “Hadden jullie niet van te voren kunnen bedenken dat iedereen vandaag worteltaart wil bestellen?!” “deze bitterballen ( die allemaal zijn opgegeten ) waren koud, ik verwacht dat deze niet op de bon staan hoor!”) om maar enkele voorbeelden te noemen waar onze trouwe horecamedewerkers dagelijks mee mogen dealen. Sterker nog, mee moeten dealen mét een lief antwoord en een glimlach nota bene! En juist dat incasseren is wat je de rest van je leven nog vaak zal gebruiken. 2) Dan ben je… Teamplayer for life Als je iets leert in de horeca is dat je het in ieder geval niet alleen kan. Je hebt je collega’s en je team nodig om samen te werken en zonder elkaar gaat het sowieso niet lukken. Dus hebben horecacollega’s aan één woord genoeg, vaak al aan één blik. Ze springen voor elkaar in de bres. En naderhand gezellig met z’n allen een biertje aan de bar is dé manier om nog even de onderliggende irritaties uit te spreken en goed te maken. 3) Dan kun je de…Onderhandse draagtechniek Omdat het stapelen van 5 borden op 1 hand je leven gewoon een stuk makkelijker maakt. Oké dat is misschien een beetje kort door de bocht, maar eens aangeleerd kun je nooit meer zonder! 4) Dan weet je…De horeca only; eeuwige glimlach op je gezicht Ookal is het complete stress achter de schermen, zodra de gasten je kunnen zien is hij daar; de horeca-eeuwige-glimlach! Deze glimlach zal je nog vaak gebruiken.. Als iemand voorschiet in de rij van de kassa bijvoorbeeld. Of als je lieftallige collega een semi onaardige opmerking maakt waarop je verder niet wil ingaan. Echt een fantastisch wapen! 5) Dan heb je…De vierdaagse is er niks bij – wandelconditie Wie ooit wel eens een stappenteller aan heeft gehad op een doodnormale werkdag in het weekend weet dat je een kilometer of 20 niks is. Heel handig voor de weekendjes weg, de kilometers wandelen doen jou geen zeer! 6) Geheugen van een olifant Er is ooit een onderzoek geweest naar Italiaanse obers die wel bestellingen van groepen tot 20 personen konden onthouden -3 gangen + wie eet wat – onthielden zij. Dit fantastische geheugen train je dagelijks in de bediening en je maakt vreemde combinaties die bizar goed werken om dingen te onthouden. Rode trui = carpaccio // dubbele onderkin = latte caramel // fietsbroekje = gemberthee. Tot je deze gasten een keer in je vrije tijd tegenkomt en het eerste wat je denkt is hé daar gaat decaf soya cappuccino!
door Véronique van Raamsdonk 31 jul., 2019
Een van de meest gestelde vragen die we krijgen is natuurlijk hoe en waarop het beste bespaard kan worden om toch jouw mooiste dag te laten uitkomen… En dat is natuurlijk voor iedereen weer persoonlijk en anders. Zéker als het over jouw bruiloft gaat. Maar links of rechtsom, horen we altijd van onze bruidsparen weer terug dat het toch wel tegenvalt om de gastenlijst te finetunen. En heb je deze ein-de-lijk helemaal af… Komt je schoonmoeder aanzetten met oudtante Betty – die toch zeker wel daggast is? Kaaachingggg weer een daggast erbij. Hoe pak je dit nou het beste aan? De tips & tricks: Indien je je schoonmoeder graag te vriend wil houden. (Dit is tevens een tip… Houdt je schoonmoeder te vriend!!) is het maar wat verstandig om dit kritieke onderwerp in goede banen te leiden. Hieronder een aantal praktische tips voor een budgetvriendelijke weddingplanning: • Bedenk voor jezelf, hoe belangrijk is deze tante Betty voor jullie? Bezoeken jullie trouw elkaars verjaardagen, bellen jullie vaak genoeg om te weten hoe en wat er in jullie leven speelt? Of is het meer een uitnodiging uit fatsoen? • Ondanks dat het wellicht van je verwacht wordt dat je alsnog tante Betty uitnodigt, mag je natuurlijk wel zelf bepalen waar tante Betty bij mag zijn. Vooral bij wat oudere gasten is het juist heel leuk om ze uit te nodigen bij de ceremonie met eventueel een glaasje bubbels naderhand. Dat zullen ze veel meer waarderen dan aanwezig zijn bij het feest. Tante Betty blij, schoonmoeder blij.. Jullie blij? • Bedank haar voor het meedenken maar helaas heeft de locatie geen plek voor nog een 37ste daggast. (Wij van Landgoed Kasteel Geldrop zullen hier ten alle tijden aan meewerken…) • Ook leuk om nog een blog te lezen hierover? “Girls of Honour” heeft hier een heel leuk artikel over geschreven: https://www.girlsofhonour.nl/hoe-ga-je-om-met-het-uitnodigen-van-semi-verplichte-gasten-op-je-bruiloft/ Tante Betty of… een kaarslichtdiner op de Malediven? Het blijft een logische factor maar toch blijkt dit een lastig onderwerp te zijn. Des te meer gasten op je bruiloft, des te meer monden te voeden en loopt het kostenplaatje hoog op. De 2 extra daggasten tellen toch snel voor 100 euro p.p. op je eindafrekening van je trouwlocatie. En natuurlijk betaal je met liefde voor degene die dicht bij je staan… Maar je kan deze 200 euro natuurlijk ook héél fijn uitgeven aan een uitgebreid diner bij kaarslicht op het strand van de Malediven. Om maar wat te noemen. Daggasten zijn de belangrijkste mensen om jullie heen. Dit kan een groepje van 15 personen zijn, maar ook van 50. Het belangrijkste is dat jullie doen waar jullie je goed bij voelen en als je hierin open en eerlijk bent, kan het bijna niet anders dan dat dit geaccepteerd wordt.
Share by: